Europa del 2

Da har jeg hatt en reise oppover i Norge, over til Island. Så ble det Skottland og nedover i England. Og ferden gjennom Europa fortsetter.

FRANKRIKE

Da gikk ferden videre til Frankrike, til Auberge de jeunesse Hi Cherbourg en Cotentin ett vandrerhjem som ligger i Cherbourg-Octeville. Flott beliggenhet rett ved stranden. Det er en fult ut restaurert marinebase like ved havnen. Her er det flotte kyst stier både for turgåere og syklister. her finner man også golfbane, gym, lokale marked, museum, nasjonalparken Parc Naturel Regional des Marais du Cotentin, shoppingmarkeder, svømmebaseng, teater og ett nattelivs tilbud for di som vil ut på kveldene.

PORTUGAL

Da ble neste stopp HI-Almograve, som ligger ved Vila Nova de Milfontes hel ute ved kysten. Her er det ett ypperlig sted for surfing og all slags vann sport. Det ligger flere strender etterhverandre i området. Her er det teampark, golf, elv for kanopadling, vannpark, fjellområde, museum, gym, sykkelstier, nasjonalparken Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa, restauranger, teater, lokale marked, supermarked og natteliv.

SPANIA

Da går ferden videre ned mot Gibraltar. Til Algerciras hvor vandrerhjemmet Albergue Inturjoven ligger. Det er ca 7 km ned til stranden hvor det er ideelt med vindsurfing, dykking og div andre vann aktiviteter. Det ligger flott til ved inngangen til Los Alcornocales, en av di største nasjonalparkeneParque Natural Los Alcornocales. Litt lenger syd ligger det nok en park, Parque Natural Del Estrecho . Her finner man også temapark, vannpark, kino, bysenter, golf, lokalt marked, supermarked, teater, fjellområder, skogsområder med turløyper og ett bra natteliv. Her kan man se over til Gibraltar og Algeciras bukten og på klare dager ser man over til nord Afrika.

ITALIA

Da gikk turen videre til Italia. Første stopp her blir på øya Sardinia. Vandrerhjemmet San Priam som ligger i den lille San Priamo. Det er bare 10 min gange til stranden. Ett ypperlig startsted for utflukter som, fjellturer både på sykkel og til fots og til en tur til Colostrai Feraxi som er bebodd av vakre rosa flamingoer. Her  finner du også kino, bysenter, lokale marked, golf, museum, nasjonalpark, svømmebaseng, vannpark, supermarked og restauranter. Her er det også ett flott natteliv.

Ferden går videre til fastlandet og til Roma. Til Casa Pessina YH. Det ligger midt i byen bare 3 min å gå fra Termini togstasjon. Med gode buss og metro forbindelser til Romas alle berømte steder. Og med Colusseum, Roman Forum, Basilica Santa Maria Maggiore ligger ca 30 min gange fra vandrerhjemmet er det ett ypperlig startspunkt for å utforske byens atraksjoner og aktiviteter. Her er det alt en storby kan tilby av shopping, lokale markeder, kjøpesentre, museum, teatre osv. Da går turen videre opp i nord Italia.

Til byen Riva Del Garda og til vandrerhjemmet Benacus  https://hihostels.com/hostels/riva-del-garda-benacus . Hjemmet ligger i sentrum av byen, rett ved det fortryllende Lake Garda. Med fjellene i bakgunn. Rett nord for byen ligger Parco Naturale Adamello Brenta. Denne havnebyen er ett utmerked sted for di som er interessert i vannsport av forskjellige slag. Det er en by som har beholdt sin gamle sjarmerende stil  med mange barer og tradisjonelle cafeer. Med ferge kan du reise fra nord til syd i Lago di Garda. Dette ble siste sted i Italia. Vi får se hvor ferden fortsetter, følg med videre på turen.