EUROPA

Etter Island beveger jeg meg ned til Shetlandsøyene. Øygruppen består av 15 bebodde og 85 ubebodde øyer. Den største øya er Mainland hvor Lerwick ligger, øygruppens administrasjonssenter og eneste by. Her er det kun ett vandrerhjem, Islesburg Youth Hostel. Som ligger i Lerwick. Dette vandrerhjemmet ligger fint til for å oppleve og utforske Shetlandsøyene. Vandrerhjemmet ligger i nærheten av restauranter, lokale fasiliteter, historiske steder og dyrelivsenter. Her er det også litt for enhver smak. Strand, kino, sykkelløyper, golf, gym, turløyper, lokale marked, museum, svømmebasseng, teater, supermarked og badeland. Shetland er et sted med kompleks geologi, med tallrike forkastninger og foldeakser. Mye av Shetlands økonomi er avhengig av di oljeførende sedimentene i havområdene utenfor. Shetland har et temperert atlanterhavsklima, som medfører til somrene som regel er lyse og kjølige. Vintrene er mørke og milde. Shetlandsøyene blir også kaldt ett forblåst paradis midt i havet.

SKOTTLAND

Etter Shetlandsøyene går turen til Skottland, nærmere bestemt til byen Kirkwall som ligger i Orkney Isles.Til vandrerhjemmet Kirkwall SYHA Hostel. Igjen ett fint utgangspunkt for opplevelser i området. Enten du vil bli på fastlandet eller utforske øyene rundt. Gangavstand til strand, kino, golf, lokalt marked museum og sykkelløyper. Her arrangeres det også festivaler utover sommeren og høsten. Som den store Orkney Folk Festival i mai og St. Magnus Festival i juni. Den internationale anerkjente Science festivalen i september. Og den intime fortellings festival i oktober. Her er det også masse dyreliv man kan se på, fra seler til valer og tusenvis av sjøfugler.

Da går ferden videre til  Lock Lomond & The Trossachs National Park til Rowardennan Lodge Shya.

Det ligger idyllisk til rett ved Lock Lomond sjøen. Ikke langt unna Queen Elizabeth Forest Park. Her er det strand, turstier, naturskjønne fjellområder, nasjonal park og skogsområder rett ved vandrerhjemmet. Da forlater jeg Skottland og beveger meg nedover i England.

ENGLAND

Da blir det Hemsley som blir neste stoppested og til vandrerhjemmet YHA Helmsley. Hjemmeet ligger kostelig for å utforske naturen, kysten og byen York. Vandrerhjemmet ligger i en av Yorkshire`s vakreste markedsbyer . Her er det temapark, kino, sykkelløyper, golfbane, turstier, museum, nationalpark, vannpark, skogsområder, gym, restauranger, natteliv, teater og supermarked. Noe for enhver smak.

BURLEY

Porthgain
Aerial
Pembrokeshire
South
Towns & Villages

Ferden går videre, neste stopp blir YHA Poppit Sands. det ligger i den nordre enden av Pembrokeshire Coast National Park. Med flott utsikt over Cardigan Bay med panorama sjøutsikt. Flott sted for strandløver. Her er det mange tilbud i nærområdet som, temapark, strand, kino, sykkelløyper, gym, golf, turstier, markeder, museum, nationalpark, svømmebaseng,teater, restauranger og natteliv. Siste stopp i England denne gangen blir YHA New Forest . Det ligger idyllisk til i skogkanten ” New Forest “, men bare  noen få km unna det urbane livet. her finner vi Beaulieu motor museum og standen ved Bournemouth. her er det sykling og ponniridning. her finnes også temapark, kino, bysenter, sykkelløyper, turstier, lokale marked,museum, nationalpark, restauranger, badebasseng, vannpark, supermarked og natteliv for og nevne litt av hva stedet har å tilby det ble siste stopp her i England, men ferden fortsetter på den andre siden av den Engelske kanalen, følg med videre .