Flotte vandrerhjem

Når en skal ut på tur enten det er bare noen dager eller om det er for lengre perioder er det å finne overnatting ganske lett i dag. Ett rimelig og bra alternativ er jo vandrerhjemmene som det finnes mange av rundt omkring i verden. Disse stedene egner seg like godt for enslige som er ute på tur eller om det er barnefamilier eller en vennegjeng ute på tur.

Hvorfor velge vandrerhjem

Hvorfor velge vandrerhjem

Det var i mange år man trodde disse vandrerhjemmene kun var beregnet for studenter ute på tur og at det var mye støy og tull på disse stedene, men det stemmer ikke i dag for de er omtrent som vanlige hoteller med faste regler som må følges. Det er selvfølgelig stadig mange unge som er ute og ser seg om i verden og de er jo backpackere som da gjerne er ute på en InterRail billett og har ett sparsomt budsjett. Men det er også vanlige familier, skolegrupper og andre grupper som gjerne benytter seg av disse overnattings stedene.På disse vandrerhjemmene er det også lett å skaffe seg nye bekjentskaper som også gjerne blir med videre på reisen. Man veksler erfaring om forskjellige steder som kan være av interesse å besøke, alltid hyggelig med råd og reisetips.

Umeå

Umeå

En liten tur over til Sverige hvor man finner mange koselige vandrerhjem spredt rundt omkring i landet. Umeå Vandrerhjem ligger omtrent midt i byen og er ett fint sted å ha som utgangs punkt for å utforske hva byen har og tilby at aktiviteter og severdigheter.Som i de fleste store byene er det mye man kan finne på her, en tur til Gammalia open air museum er så absolutt vert ett besøk. Her tar dem deg tilbake til 1800 tallet og livet på den tiden og du får ett innblikk i hva som foregikk i området på den tiden. Er man interessert i opera kan man ta turen til Norrlandsoperaen som ligger ikke langt unna. Ellers er det badestrand, naturreservat, turstier, fornøyelsespark, sykkelstier, gym, kino, teater og supermarkeder i nærheten av vandrerhjemmet.

Rønnskær Vandrerhjem

Rønnskær Vandrerhjem

Ett virkelig flott sted ute på en øy ligger Søderhamn/Rønnskær Vandrerhjem idyllisk til med en flott havutsikt. Hit kommer man bare ved å benytte seg av ferge, taxibåt eller om man har en egen båt. Fergen går bare tre dager i uka så her må man planlegge litt på forhånd. Dette er ett flott sted for de som vil komme seg ut av byene og nyte livet ute ved havet. Her finner man aktiviteter som vannsport, fisking, bading, båtliv og fugletitting samt alt annet hva stedet har å tilby sine gjester.Om man vil ha ett avbrekk er det jo ikke lange veien inn til byen hvor man finner masse tilbud for de tilreisende. Området tilbyr mye gammel kultur som verdensarv gården Erik Anders, skjærgårds hus, museum og kunst. Flygmuseumet er også ett fin sted og ta en titt inn i, eller er det mange andre aktiviteter i byen og i området rundt.