ISLAND

Etter runden i Norge, velger jeg å ta turen over til Island. Første stopp på turen blir på Vagnsstaoir vandrerhjem. Som ligger i Suoursveit området ca 50 km vest fra Høfn og 28 km øst for Jøkulsarlon. Vandrerhjemmet ligger i ett område omringet av vakre fjell. Med mange turstier oppover i fjellområdet hvor du også kan utforske geologien til denne vulkanske øya. Beliggenheten er ute ved havet og rett ved Vatnajøkull Nasjonal Park. Det er kort vei til stranda men er vel muligens litt for kaldt for di fleste for å ta seg en svømmetur om en da ikke liker “isbading”. Det forekommer at man får besøk av seler som ligger på stranda og nyter solen. Hvaler kan også sees fra stranda av og til, ett fasinerende syn å se. Her er det sykkel løyper, golfbane, museum, lokalt marked, vannpark, areal som står på Unesco`s verdensarvliste. Fra vandrerhjemmet arrangeres det også snøskuter turer til Vatnasjø, Europas største isbre. Så dette stedet har en mulighet for di fleste interesser.

Keflavik

Neste stopp blir Keflavik vandrerhjem. Det ligger rett ved Reykjanerbær og ikke langt unna Keflavik internasjonale flyplass. Vandrerhjemet har ett lite privat museeum om kraftkaren Reynir Leosson. Mannen som ble kjent for sin sterke kropp. Han begynte sin karriere som smed og jobbet som motor reperatør, det medførte til mange tunge løft resultatet ble en skikkelig kraftkar som løftet 290 kilo. Ett av hans beste stunts var å bryte seg ut av fengsel, lenket fast med kjetting. for å komme seg ut av kjettingen og helt ut av fegslet brukte han mellom 6 og 7 timer. Han fikk også sitt navn i Guinness`s world record book. Han lagde også en film om sitt liv “Verdens sterkeste mann” en film om sikkerhet på jobb osv. Den kjente Blue Lagoon ligger bare en 15 min tur herfra. Det arrangeres også turer fra vandrerhjemmet dit og til hval titting, museumer og andre aktiviteter i området. Her er det også strand, golfbane, gym, sykkelløyper kino, temapark mm. Ett opplevelserikt område.

Reykjavik

Da stopper jeg i hovedstaden Reykjavik. Reykjavik City. Som ligger i hjertet av Laugardalur Park og vegg i vegg med Islands største geotermiske basseng. En spasertur på ca 30 min til Reykjavik sentrum eller en 10 minutters sykkeltur. Her har man som på de andre stedene jeg var innom, strand, temapark, golf, gym, lokalt marked, museum mm. Som hovedstad finner man også et bra natteliv. Her er det også nasjonalpark bare 10 km unna. og areal som er på Unesco`s verdensarvliste. Kan også nevne Laugavegur, gågaten i Reykjavik som er en turistattraksjon. Og til sist Reykjavik kunstmuseeum som inneholder den største bildekunstsamlingen på Island. Da forlater jeg Reykjavik og setter kursen til den nordøstlige delen av Island.

Kopasker

Da ble det stopp på Kopasker vandrerhjem. Kopasker ligger ikke langt unna Jøkulsargljufur nasjonalpark. I Nasjonalparken ligger Dettifoss den kraftigste fossen i europa. Med vannføring på 600 kubikkmeter per sekund i flomtiden. Her ligger også di mindre fossene som Hafragilfoss og Vigabergsfossen. Setdet er også kjent for di mange fugleslagene som holder til her. Ideelt for fugletittere. Ellers er det også strand her, golf, fjellområder, nasjonalpark, mm.

Det var siste stopp på Island, da får en se hvor neste tur går hen. følg gjerne med på turen.