Luxemburg og Tyskland

Min siste stopp var i Den Haag i Nederland, og jeg fortsetter nå turen videre til det lille landet Luxemburg. Med sine 2586 kvadratkilometer er det ett av de minste landene i Europa. Med en befolkning på noe over 570.000 som også gjør dem til det minst folkerike landet i Europa. Men like fullt verdt og ta turen hit. Jeg stopper i Luxemburg City.

LUXEMBURG CITY

Hostellet Luxemburg City ligger like ved sentrum av byen, med kort avstand til det meste byen har og tilby. Byen med sine gamle kvartaler og befestning ble satt på listen til Unesco`s verdensarvliste i 1994. Luxemburgs historie beregnes påbegynt i året 963, så dette er en gammel by med mye historie. Som man finner mye av på i de forskjellige museene i byen. Luxemburg City History Museum, Det National Museum of Military History og Grand Duke Jean Museum for moderne kunst er noen av dem. Som de fleste byer har de litt av hvert og tilby av aktiviteter, som temapark, kino, gym, sykkelstier, teatre, svømmebasseng, supermarked, nasjonalpark, by sentre og restauranter. Noe for enhver smak. Da forlater jeg Luxemburg og beveger meg tilbake til Tyskland og byen Saarbrucken.

TYSKLAND

Saarbrucken Hostell blir min neste stopp, det ligger flott til i landlige omgivelser men har kort vei inn til sentrum av byen. Saarbrucken er vel egentlig en relatift ung by, Den ble til i 1909 da den ble slått sammen med St.Johann og Malstatt- Burback, men man regner byens historie tilbake til år 999 da det er det eldste dokumentet som refererer til Saarbucken er fra. Historiske landemerker er steinbroen over Saar, den Gotiske kirken St. Arnual, Saarbrucken slott og den gamle delen av byen.

Foruten om flere museer er det lokale marked, by sentre, gym, sykkel stier, teatre, restauranger og et bra natteliv. Da drar jeg videre på min ferd og havner i Karlsruhe.

KARLSRUHE

Karlsruhe hostell ligger i den nord- østre delen av byen med ca 10 min gange til sentrum, mellom Karlsruhe Palace, the College of Engenering og the College of Education. Byen har en befolkning på litt over 300.000 innbyggere og ble grunnlagt i 1715. Byen har også de to høyeste domstolene i Tyskland, Fedreal Constitutional Court og Federal Court of Justice. Denne byen ble planlagt med ett palasstårn i sentrum og så 32 gater som ser ut som eiker ut fra tårnet. Nesten alle av de opprinnelige gatene eksisterer den dag i dag. Byens mest bemerkelsesverdige bygning er nok Karlsruhe Palace som ble bygget i 1715. Her finner du også St.Stephan kirke som ble byggd i 1808 til 1814, naturhistorisk museum, operahus og The State Art Gallery som ble bygget i 1846 som viser malerier og skulpturer fra seks århundrer, fra Frankrike, Nederland og Tyskland. Som i byer flest er det også litt annet og finne på som golf, bysentre, lokale markeder, restauranger, supermarked, teatre, svømmebasseng, vannpark og ett yrende natteliv. Her er det også områder som står på Unesco`s verdensarv liste.

Da avslutter jeg turen i Tyskland for denne gangen. Hvor jeg fortsetter? Ja si det, følg med videre så får vi se hvor jeg havner neste gang.