På tur til Himalaya

Det at vi stadig reiser mere rundt omkring i verden er det jo ingen tvil om, og dette gjelder stort sett alle alders grupper i samfunnet. Men feriebudsjettet er jo ikke like stort hos alle, så her er det om å gjøre det rimeligst mulig for og kunne nyte fridagene mest og lengst mulig. Et sted man kan spare en god del penger på er og benytte seg av de mange tusen vandrerhjemmene som finnes rundt omkring av.

Jilling Terrace

En av disse flotte stedene oppe i Himalaya er Jilling Terrace, det ligger kjempeflott til oppe i fjellsiden og har en fantastisk utsikt utover fjell og dalområdene rundt. Den nærmeste byen er Matial Village som ligger omtrent en og en halv times spasertur unna. Turen opp hit kan nok være slitsom for mange, men fortvil ikke staben på hotellet eller guiden tar seg av bagasjen din. Hotellet stammer i fra 30 tallet men er jo da selvfølgelig blitt oppusset og holder kravene som vandrerhjemmene må ha for og være med i Hi Hostels sin internasjonale kjede. Foruten den flott utsikten har stedet flere attraksjoner og by på i området rundt. Det er også flere tilrettelagte turruter som man kan ta, Kanarkhan Trail, Gaula River Trail og Panyali Trail. De er på mellom seks og ti kilometer lange og man bruker ifra fem til åtte timer på disse turene. I byen får man kjøpt mange lokale produkter både mat og andre ting som du kan ta med deg hjem som ett minne i fra stedet.

Oak Charlet

Rett ved tempelbyen Mukteshwar finner man vandrerhjemmet Oak Chalet omtrent 2000 meter over havet. Stedet ligger nede ved foten av Himalaya fjellet og har en flott utsikt oppe i fra fjellsiden. Hotellet er bygd på en fjellhylle hvor man får panorama utsikt over Gahana Valley som ligger rett nedenfor. Dette er ett ganske lite vandrerhjem med bare fire dobbeltrom, intimt og koselig plass dette. Om man velger og handle inn maren selv i fra de lokale produsentene kan man fint lage den selv ved den utendørs grillen man har der, men man kan da selvfølgelig spise i hotellets spisesal om man foretrekker det. Her er det uansett garantert ferske varer for hotellet kjøper også inn kun i fra de lokale produsentene. Aktiviteter er det også flere av her i området, en tur til Jim Corbet Tiger Reserv, sykkelrunden The Kumaon Himalaya Ride, Mukteshwar Maraton, Lord Shiva templer er det flere av her, de hemmelige grottene og en god del andre templer finner man også her. Historie finner man mye av her, så det er bare å rusle rundt utforske selv eller få med seg en guide. Rappeling og fjellklatring er også populære aktiviteter her, da tar man turen til Chauli Ki Jali formasjonen hvor man kan bli med på dette. Dyrelivet her oppe er også variert, dyr som tigre, hjort, Himalaya Leopard, apekatter av ulike raser, fugler og villsvin. Dette stedet blir også ofte brukt som startsted for de som skal ferdes lengre inn i Himalaya fjellene.

Oak Charlet