Spennende Storbritannia

Julehandel i London eller sightseeing i London er noe mange nordmenn har gjort. Dette er en spennende hovedstad med en rik historie, spennende butikker og mange gode pub’er og restauranter.  Det er også mange vandrerhjem i storbyen så besøket behøver ikke å bli så dyrt. Å finne noe å gjøre i denne storbyen er ikke vanskelig, men Storbritannia har så mye mer å by på. Det lønner seg å dra ut av storbyen og besøke resten av dette spennende landet med mange historiske steder å besøke.

Kjør tog

Kjør tog

Å sette seg på et tog er den beste måten å komme seg trygt rundt i Storbritannia. Å kjøre bil kan være litt utfordrende ettersom de kjører på ”feil side” av veien. Mange turister er hvert år involvert i ulykker i landet på grunn av rattplasseringen.
Heldigvis så er jernbanen godt utbygd og du kommer deg dit du vil. I tillegg så kan du slappe av på toget og bruke tiden til å lese en bok på din Kindle for iPad, prøve lykken i et kortspill eller spille spennende spill fra App Store.

Toget tar deg med til Bath, de hvite klippene i Dover,  til Stonehenge i Wiltshire eller en av de mange andre spennende stede å besøke. Fra togstasjonen så kan bussen ta deg helt frem eller du kan bruke litt mer av reisebudsjettet og ta en taxi.

Slott, borger og historiske steder

Slott, borger og historiske steder

Storbritannia er kjent for sine fantastiske byggverk og spesielt de mange slottene. I motsetning til i Norge så hadde Storbritannia en svært aktivt overklasse som hadde penger og tid til å konstruere store byggverk. Mange av byggverkene, spesielt de eldste slottene, ble bygget i en tid hvor høye murer og en sterk hær var ensbetydende med trygghet.

Mange av slottene er godt bevart og det er flere overklassefamilier som fremdeles bor i disse bygningene. Så svært mange av de best bevarte bygningene har strenge åpningstider og enkelte områder er stengt fordi familien bor der fremdeles.

Andre steder, spesielt ute i distriktene, finner du mange ruiner som det er spennende å utforske helt på egen hånd. Disse kan være litt vanskelig å finne, men hvis du besøker denne nettsiden hos Visit Britain,  så finner du en god oversikt der.

Det er selvsagt også mange historiske steder i Storbritannia hvor det har vært utkjempet historiske slag. Disse er ikke alltid så godt merket og her må man gjerne drive med litt undersøkelser på egen hånd før du drar.

Harry Potter og andre filmer og serier

Storbritannias vakre landskap og spennende natur har naturlig nok ført til at flere store filmer har blitt spilt inn på britisk jord. Hvert år så drar mange tusen fans på en pilegrimsreise til landet for å besøke slike steder. Harry Potter er nok det første mange tenker på når de tenker på Storbritannia. I tillegg kan noen ønske å se noen av landsbyene fra ”Midsummer murder” eller Mord & Mysterier som det heter på norsk. Downtown Abbey serien som var så populær for noen år tilbake, ble spilt inn på et ekte britisk gods. Dette kan du besøke og gå i de samme hallene som de gode og de onde i serien. Nordmenn liker britiske serier og filmer, så det er mange gode grunner til å besøke dette landet.

Harry Potter og andre filmer og serier

Spennende naturområder

Det er også flere spennende naturområder som du kan legge turen innom. Disse ligger relativt spredd, men er vel verdt et besøk.

Sjekk ut steder som:

  • Gough’s Cave. Denne ligger i Cheddar Gorge som er en times kjøretur fra Bristol. I denne grotten så finner du fantastiske stalagmitter, stalaktitter og ikke minst flere vakre, skimrende underjordiske sjøer. Få andre grotter kan skryte på seg noe lignende.
  • Porth Naven. Denne havnen ligger i Cornwall og er blitt berømt for sine ”dinosauregg”. Det er selvsagt ikke ekte dinosauregg, men er store, glatte kampesteiner som er helt unike. Det er så mange av dem og de er så store at dette er blitt en turist attraksjon i seg selv. De har til og med fått juridisk beskyttelse.
  • Ladram Bay. I denne bukten så finner du noen flotte og dramatiske klipper og kolosser som stikker opp av vannet. Disse er ikke bare massive, men de har en helt spesiell rødfarge. Derfor gir dette område de besøkende en følelse av å være på Mars, spesielt ved solnedgang.
  • Giant’s Causeway. Historien sier at en kjempe ved navn Finn McCool ville bygge seg en bro til Skottland. Han begynte på den, men gikk lei og ble aldri ferdig. Forskerne sier at de sorte basaltsøylene, som ligner litt på trappetrinn, ble dannet etter et vulkanutbrudd for 60 millioner år siden. Etter at du har besøk denne steinformasjonen som også står på UNESCOs verdensarvliste så kan du selv gjøre deg opp en mening.

Dette er selvsagt ikke en utfyllende liste, det finnes utrolig mange andre spennende steder å besøke i Storbritannia. Men vi håper at vår korte oppsummering har gitt deg lyst til å besøke dette landet og ikke minst, se hvilke mulighet det å ligge på vandrerhjem gir i forhold til reisebudsjettet.