Tur til Belgia

Belgia er ikke et stort ferieland i norsk sammenheng, men det fins dog flotte severdigheter å se, historiske steder og ikke minst god mat og drikke. Det er også mulig å dra på storbyferie og badeferie i Belgia, og det er flere aktivitetstilbud å benytte seg av. Dette landet har tre språk: fransk, tysk og nederlandsk, og valutaen er euro. Det er elleve millioner innbyggere i Belgia og hovedstaden er Brussel. Belgia er et lite land i Europa, men er likevel tett befolket. Dette landet har kystklima, og landet er et av verdens mest industrialiserte land, der hele 74,9 % av sysselsettingen foregår i servicesektoren.

Hvis man disponerer bil så er det mulig å krysse landet på to timer; landskapet er flatt med flere koselige landsbyer. Dersom man er interessert i arkitektur og historie så bør man besøke middelalderbyene Gent og Brugge. Det er også verdt å besøke den historiske byen Waterloo med minnesmerker og museer. Hovedstaden Brussel er også EU-hovedstad med hovedkontorer, og også NATOs hovedkvarter ligger her, noe som er imponerende i et lite land.

Det er god kollektivtransport i Belgia og hovedstaden byr på alt innen storbyliv; som skyskrapere, casino, boulevarder og kunst. Antwerpen er landets nest største by og er en havneby. Her fins flere museer, flotte kirker og zoologisk hage. Den viktigste turistbyen i Belgia etter Brussel er Brugge; med flotte kanaler, bygater og mulighet for båtturer.

Belgia er ikke et typisk sted som man drar på badeferie, men landet har en lang kyststripe med flere fine strender. Knokke er kjent som badebyen, og langs kysten fins andre steder som for eksempel Blankenberge og Oostende. Det er imidlertid kaldt å bade i vannet fra Atlanterhavet. Det er mye nedbør i Belgia, og det er best å besøke landet i mai–september når det er behagelige temperaturer.

Mat og drikke
Mat og drikke

Mat og drikke

Den belgiske sjokoladen er verdenskjent og fins overalt i Belgia. Brussel er den byen med flest sjokoladebutikker i verden, og er også en sjokoladehovedstad. Det er mulig å melde seg på guidet sjokoladetur i Brussel hvor man smaker på sjokolade og også får lov til å lage sjokolade selv. Det fins også sjokolademuseer her. Av tradisjonelle sjokoladeplater er for eksempel Corte D’or fra Belgia.

Belgisk øl er en del av den kulturelle verdensarven, noe som viser hvor bra belgisk øl er. Belgia produserer 1.500 forskjellige øl-typer og det fins øl i mange smaksnyanser. Det er mulig å delta på øl-smaking i Brussel og lære om belgisk øl. Brussel har gode restauranter og flere tilbud når det gjelder mat. Belgisk mat er gjerne fisk, blåskjell, hummer, østers og sjømat; i tillegg fins internasjonale restauranter innen for eksempel thailandsk, fransk og italiensk mat.

Rue de Bouchers er den typiske restaurantgaten i Brussel med flere hundre spisesteder. Det lille europeiske landet skal man ikke overse og det er gode tilbud både i storbyen og i de små landsbyene som er verdt å besøke. Dersom man er opptatt av god mat og drikke så kan Belgia være et godt alternativ.