Vandrerhjem i Asia 2

Når man skal reise en del rundt omkring i verden med et lavt budsjett, da er det greit og legge opp reiseruten etter de mange vandrerhjemmene som finnes. Man får et helt greit overnattings sted til en rimelig penge. Mange mener at kvaliteten på disse vandrerhjemmene er dårlig. Det er ikke riktig om du søker de registrerte vandrerhjemmene. Alle vandrerhjemmene rundt i verden, som er registrerte i sin organisasjon, har en felles norm for kvaliteten som er fastsatt av Hostelling Internasjonal.

Malaysia

På øya Langkawi som ligger helt nord i Malaysia finner man vandrerhjemmet City Langkawi. Byen heter Kuah og hjemmet ligger omtrent midt i byen. Her har man strand, bysenter, spisesteder og shopping rett ved vandrerhjemmet. Man har mange plasser i byen som man kan besøke om man ikke bare vil ligge på stranda, Dataran Lang eller Ørne Plassen som det også blir kald. Det er en statue på rundt 12 meter høy ønsker turistene velkommen ved ferjeleiet i byen. Langkawi Legend Park er et rekreasjons område hvor du får innblikk i stedets historie og kultur. Stedet er en hage med skulpturer, dammer og fontener. Et utendørs museum kan vel være en dekkende beskrivelse av stedet. Chogm Park ligger rett ved stranden og har et anlegg for de minste rett ved, så her kan hele familien slappe av og nyte livet. Al Hana Moskeen er en av de største og mest populære moskeene i distriktet. Den har en helt spesiell arkitektur og de tillater publikum og komme inn og se. Man finner også mange shoppingsentre her, Jetty Point Mall, Langkwai Fair Shopping Mall, Teow Soon Huat og Saga Shopping er noen av dem.

Penang

Penang

Lenger syd på vestkysten finner vi vandrerhjemmet Mingood som ligger i Pulau Pinang. Hjemmet ligger sentralt til omtrent midt i byen med masse og finne på i nærområdet. Her kan du besøke bydelene Cinatown og Little India som også ligger rett ved vandrerhjemmet. Av attraksjoner finner man Kuan Yin Temple, Fort Cornwallis, Queen Victoria Clock Tower, Penang Hill, Floating Mosque, Kek Lok Si Temple og State Museum ikke så langt unna. De har jo ellers alt som en storby kan tilby, kino, gym, golf, strand, parker, museum, nasjonal park, teatre, super markeder og et yrende natteliv. Byen og området rundt har en lang og interessant historie som er verdt og få med seg.

Pangkor Island

Enda lenger sydover finner vi øya Pangkor Island og Puteri Bayu Beach Resort. Stedet ligger bare en fem minutters kjøretur i fra byen Pangkor Town og hit kommer man bare med ferje i fra fastlandet. Det er ikke så veldig stor by, det er rundt 25 000 innbyggere i distriktet rundt øya. Men det er nok og finne på her og. Det er flere veldig flotte strender her, Teluk Nipah, Pasir Bogak og Coral Beach er populære strender som innbyr til å nyte strandlivet. Av attraksjoner som man bør få med seg i distriktet er The Sri Pathirakaliamman Tempel, Fu Ling Kong Temple, Tiger Rock, The Dutch Fort, Tortoise Hill, The Tombs In Teluk Gedung og Batu Bersurat.

Rett ved vandrerhjemmet har du basseng, bysenter, fjellområder, strand og flere shopping muligheter.