Vandrerhjem i Asia

Ferietid for ungdom og småbarns familier. Da kommer alltid spørsmålet opp for veldig mange – har vi økonomi til å reise slik eller slik i år? Mange har god økonomi og reiser fritt, men det er også ganske mange som har meget begrenset med midler og må tenke og vurdere nøye hvor og hvordan de skal reise på ferie for å oppnå best mulig ferie. Et rimelig alternativ til hoteller og hytter er vandrerhjem, og de finner man utrolig mange av verden rundt. Dette er et ypperlig alternativ til ungdom som er ute i verden på reise med begrenset økonomi. På vandrerhjem får men en helt grei overnatting for en rimelig penge. De fleste stedene har også lagt opp til at man kan spise en billig og grei frokost før ferden går videre.

Thailand

Nord i Thailand ligger byen Chiang Mai, det er nesten ved grensen til Myanmar. Mellom det hellige Doi Suthep fjellet og Mae Ping elven finner vi Hostel Internasjonal Chiang Mai. Byen var hovedstaden i det kongedømmet som het Lanna i fra slutten av 1200 tallet og frem til midten av 1700 tallet. Det er mange kjente templer i området, de fleste stammer i fra Lanna kulturen og det gjør byen og området rundt til en av de mest besøkte stedene i Thailand. Stedet er også kjent for sin håndtverkunst og sine gastronomiske retter, et ypperlig sted for og bli kjent med Thailands tradisjoner og historie. Storslått natur i nærheten er det masse av, med nasjonalparker omtrent i alle retninger er det nok og finne på i området. I området rett ved vandrerhjemmet finner man teater, museum, lokale markeder, gym, bysentre, golf, motorsport, fisking og fjellklatring, så her har man alltid noe og finne på.

Bangkok

Bangkok

Bangkok er en stor by, man regner med at det bor omtrent åtte millioner mennesker der. Her finner man flere vandrerhjem man kan velge mellom, et av dem ligger i den gamle bydelen og heter H I YHA Thewet. I en storby på denne størrelsen er det jo veldig mye en kan finne på av attraksjoner, her kommer jo smak og behag inn. Men kan ta en båttur på elven Chaopraya elven, se på Thai boksing i Thai Boxing Stadium, Thai parlament, Ananta Samakhom Throne Hall, eller en tur til verdens lengste herskapshus bygd i teak, Royal Thai Goverment House. Dette er steder som du finner ikke langt unna vandrerhjemmet. Vil du utforske byen mere er det ikke lange spaserturen til sky train, banen tar deg rundt omkring i byen over trafikk kaoset og er en ypperlig måte og farte rundt på. Det finnes mange plasser og oppleve Thailands kultur og tradisjoner i byen, gode matopplevelser, shopping, kinoer, sports av forskjellige variasjoner og et yrende kvelds og natteliv.

India

India

Indias hovedstad New Delhi har masse og tilby de fleste som er ute på tur. New Delhi Hostel ligger veldig sentralt til i byen med mange severdigheter og aktiviteter i nærheten. I selve New Dehli er det rundt 250 000 innbyggere, men den er en del av Dehli distriktet som består av 11 distrikter og totalt har over 16 millioner innbyggere. Byen har veldig mange historiske steder som er verdt et besøk, er man heldig så kan man også oppleve noen av de religiøse festivalene som holdes her hvert år.

I nærområdet rundt vandrerhjemmet finner du historiske bygninger, museum, teater, kino, lokale markeder og supermarkeder.