Vandrerhjem i MellomEuropa

Da fortsetter jeg reisen igjenom Europa og finner frem til flere vandrerhjem langs veien. Det er mange av dem, så jeg velger litt på lykke og fromme.

SVEITS

Etter turen i Italia setter jeg kursen opp til Sveits og til Montreux. Der ligger vandrerhjemmet Montreux Youth hostel. Det ligger idyllisk til rett ved sjøen Lake Geneva. Bare 20 meter ned til stranden. Er du her tidlig i juli får du med deg den berømte Montreux Jazz Festival ved Lake Genevas strand. Det er den nest største jazzfestivalen i verden etter Canadas Montreal Internasjonale Jazz Festival. Det er bare en ca 30 min spasertur langs stranden så er man i sentrum av byen. Her finner man temapark, kino, bysenter, museum, supermarked, vannpark, fjellområder, sykkelstier, restauranger og natteliv, golf og fiske.

ØSTERRIKE

Neste stopp på ferden blir Imst/Tyrol og Romedihof Backpacker Hostel. Det er ett erverdig gammelt hus fra 1500 tallet. Totalt renovert i 2009/2010. Det er på listen av beskyttelse av historiske bygninger. Det er ca 50 km til Innsbruk flyplass. Her finner man kino, bysenter, sykkelstier, gym, fjellområder, museum, ski områder, svømmebasseng, teater, shopping senter og restauranter.

Da ble det GroBraming neste stopp og vandrerhjemmet The Hostel Jutel Grossramming, også kalt rafternes by. Det ligger i enden av byen ved sykkel løypen Ennstalradweg, ved bredden av elven Enns. bare 10 min spasertur fra togstationen. Lansbyen har blitt kåret til Østerikes vakreste landsby. Her finner man en høytliggente tausti eller hva man vil kalle det, på Engels heter det forest high ropes course. det er også en 112 meter langt tau bro over elven Enns. Her er det svømmebasseng hvor man kan slappe av  etter lange turer.

TSJEKKIA

Hovedstaden Praha ble neste sted. Praha Hostel Downtown. Det rett i sentrum av den historiske byen. Ca 5 min spasertur fra gamlebyen, Charles Bridge og Wenceslas Squares. I byen finner man det meste, kino, bysenter, lokale marked, museum, natteliv, restauranter supermarked, teater mm. Det er nok å oppleve i denne flotte historiske byen. Praha er kjent for sine mange gamle bygninger og mange av dem har vakre veggmalinger. det er en variert samling av arkitektur fra jugendstil til barokk. Samt kubisk, gotisk, neoklassisk og ultramoderne arkitektur. Nevner noen av di største turistattraksjonene her, John Lennon-muren, Karlsbroen, slottet Vysehrad, nasjonalmuseet, Marla Strana, Wenceslas- torget, Torget i gamlebyen, Hradcany med borgen i Praha og St. Vitus- katedralen. Byen er også kjent for sine teatre, operahus, konserthus, gallerier og musikklubber. Så her er det noe for alle.

TYSKLAND

Da går ferden videre til Tyskland. Augsburg blir neste stopp. The youth hostel Augsburg ligger sentralt til i byen. Her kan du leie sykkel for å utforske byen. Her er det også bordtennis i hagen, bord fotball og biljard i vandrerhjemmet. I nærområdet er det temapark, kino, bysenter, golf, sykkelløyper, gym, lokale marked, natteliv, restauranger, supermarked, teater, vannpark, skogsområder, fjellområder, museum osv. Alternativene er som rundt de fleste vandrerhjem mange, så man har alltid noe å utforske og oppleve.

Da avslutter jeg turen for denne gang. Hvor turen går neste gang får jeg se på, men det blir nok mest sannsynelig litt videre rundt om i Europa først før jeg beveger meg videre til andre deler av verden.