Vandrerhjem i Norge – del 2

Ut på tur – aldri sur er et ordtak som passer godt om man skal ferdes mellom mange forskjellige plasser og flytte seg av gårde ganske ofte. Da må man være effektiv med pakking og hva an har bruke for å ta med seg til enhver tid. Måten man reiser på har jo også en stor betydning i en slik sammenheng. Det er stor forskjell på om noe kan ligge igjen i bilen mens du sjekker inn på nytt rom hver 2-3 dag f.eks. Kontra om du flyr fra sted til sted eller bruker noen annen form for offentlig transport.

Nordover på Vestlandet

Min forrige stopp var Flørli nord øst for Stavanger inne lang Lysefjorden. Nå har jeg kommet meg videre oppover og havnet i Ålesund. Valget faller denne gangen på Ålesund Hostel, som har en meget fin lokalisering omtrent midt i Ålesund by. Det er jo kjekt om man vil utforske bykjernen. Her er det tilbud for enhver smak og det er mange av dem. Kunne ramset opp en lang liste, men skal nøye meg med å neve noen tilfeldige; Atlanterhavsparken, jugendstilsentret museum og arkitektur, Tueneset, sukkertoppen, Ishavsmuseet Aarvak, Monument over Englandsfarerne og Godøy kystmuseum. Eller man kan ta en båt tur innover til Geirangerfjorden. Her burde det være mulig å kunne bli underholdt i mange dager for de som aldri har vært i området tidligere.

Trøndelag

Neste stopp på ferden blir Trondheim vandrerhjem. Det ligger sentralt til i byen. Her er det også masse å ta seg til rundt om i byen og distriktet rundt. Også her i byen er det mye aktivitet og det er mange severdigheter – igjen velger jeg bare å liste opp noen tilfeldige av de «største»; Nidarosdomen, Stiftsgården, Kristiansten festning, Vitenskapsmuseet, Gråkallen, Pir badet badeland, Ringve botanisk have, General von huths bastion, Olavsstatuen, bymarka naturreservat mm. Og er man i Trondheim på riktig tid så er det jo mye idrett som skjer i byen også. Fotball, håndball og flere forskjellige typer vinteridrett bare for å nevne noe.

Nordkapp

Når man setter kursen ut av Trondheim og videre nordover, så kunne jeg ha plukket flere underveis oppover her også. Men jeg har valgt å begynne på avslutningen av min 2 artikkel lange serie om Vandrerhjem i Norge. Så dermed blir siste stopp på denne turen på Nordkapp vandrerhjem. Dette ligger i Honningsvåg kun en halv times kjøring til Nordkapp. Som på de andre stedene er det også her litt å fordrive tia med. Nordkapp platået er jo et «must» når en er her oppe, Nordkappmuseet, Nordkapphallen, Artico Ice Bar en bar bygd opp av is fra nærområdet, The Gallery –East of the sun-, Knivskjelodden mm. Det ble siste stopp på denne reisen oppover Norskekysten. Kunne ha tatt med mange flere vandrerhjem på veien. Det er mange muligheter til overnatting til en fornuftig penge på slike plasser som dette. Og det er ganske mange av disse plassene som får meget god omtale av reisende som har overnattet på disse plassene. Mye avhenger jo da kun av hvilke krav til standard man selv har – alle disse plassene er det gjerne litt lavere standard, men like fint og rent og godt å overnatte. God tur i Norge.