Vandrerhjem i Tyskland og Nederland

Da fortsetter jeg min tur litt rundt omkring i Europa. Etter Sveits, Tsjekkia og Østerrike, så falt det seg naturlig å reise inn i Tyskland. Og første stoppen jeg tok i landet er i Augsburg. Da er jeg i Bayern i syd Tyskland for de som er litt kjent. Og det er videre her fra Augsburg jeg starter i dag.

Tyskland

Turen går videre til Frankfurt og Haus Der Jugend. Det ligger rett ved sentrum av gamlebyen. Ikke langt unna Frankfurt`s operahus. Som ellers i en ganske stor by er det her også masse og finne på for alle og enhver. Frankfurt er Tysklands 5. Største by med over 730.00 innbyggere. Her finner man kino, teatre, museum, vannpark, gym, golf, turstier, sykkelstier, lokale markeder, supermarked, svømmebasseng. Shoppingsentre og ett yrende natteliv. Her er det også område som står på UNESCO sin liste. Saint Bartholomews katedral som ble bygget i 14 og 15 århundre finner man også her.

Også Saint Pauls kirke finner man i byen. Ellers er det mange andre serverdigheter og utforske som Den Arkeologiske Hagen som inneholder små deler av de eldste bygningene som er gjennopprettet. Saalhof som er den eldste bygningen som er bevart i distriktet, bygningen skriver seg fra 12. århundre og er i dag en del av historisk museum.  Fra Frankfurt beveger jeg meg litt nordvest opp til Bonn.

Bonn

Bonn Hostel ligger sentralt til i Bonn med sykkelstier, nasjonalpark og fjellområder i nærheten. Her er det også museum, lokale markeder, by sentre, restauranter, teater, kino og shopping områder. Bonn ligger ved elven Rhinen og har over 300.000 innbyggere. Byen ble grunnlagt i 1.århundre f.kr som en romersk bosetning og er en av Tysklands eldste byer. Her ble den berømte komponisten Ludwig Van Beethoven født i 1770 ved Bonngasse rett ved markedsplassen. Bonn er vel også kjent for sine 19 FN institusjoner. Det er mye å oppleve og se på i byen av historiske bygninger, steder og minnesmerker, det er jo en veldig gammel by. Fra Bonn går ferden videre til Dusseldorf.

Düsseldorf

Düsseldorf City Hostel ligger rett ved elven Rhinen i koselige omgivelser. I byen finner man mange teatre, museer, historiske institutter og andre attraksjoner, så det er nok å oppleve også i Dusseldorf. Her er det også fornøyelsesparker, strand, svømmebasseng, kino, bysentre, golfbaner, gym, lokale markeder, restauranger, supermarked og ett bra natteliv. Her kan du gå og handle i Kønigsallee, en handlegate med luksusbutikker eller ta en tur og se på Schloss Benrath, et rokoko slott. Du finner også “VERDENS LENGSTE BAR” som Tyskerne kaller stedet i gamlebyen som har ett underholdningsområde med hundrevis av puber og restauranter. Da forlater jeg Dusseldorf for denne gangen og beveger meg igjen litt videre på min ferd.

Nederland

Da tok jeg turen innom Nederland og til byen Arnhem. Vandrerhjemmet ligger i skogkanten av Hodge Veluwe Forest men ikke langt unna bysentrum. Dutch Open Air Museum finner man rett ved hjemmet. Det samme med Hoge Veluwe National Park som også har Krøller Muller Museum som har Van Gogh`s arbeid utstilt. Ellers er det temapark, sykkelstier, golf, by sentre, gym, lokale markeder, museumer, restauranter, supermarked og teatre i nærheten. Burgers zoo ett av de største og mest besøkte Zoo i Nederland finner du også her. Det var en liten etappe videre på min tur. Jeg fortsetter i Nederland i neste artikkel så bli med videre på ferden.