Vandrerhjem utenfor Norge

Da har vi tatt en tur på vandrerhjem oppover langs Norskekysten. Og da skal vi se litt på tilbudene rundt om i verden. Som nevnt tidligere er det over 80 land som er med i Hostelling international tidligere kjent som International Youth Hostel Federation hvor Norske vandrerhjem er med i. Med over 4000 vandrerhjem spredt over stort sett hele verden. Standaren på de Norske vandrerhjemmene er greie nok, både rom og mat. Flere lurer da på standaren på vandrerhjemmene ute i Europa og resten av verden. Men den skal være på det samme nivået som i Norge. For det ble i 1932 på den første internationale konferansen for oganisasjonen fastsatt minimums standard til utsyr og service. Så det er vel nokså lik den Norske modellen.

Canada                 

I Canada som har 61 vandrerhjem har man mange muligheter for å oppleve Canadas villmark på sitt beste. Di har jo selvfølgelig også mange i byene for di som foretrekker det urbane livet. Eller kanskje en mellomtilg hvor man får med seg begge deler. Som Hi Rossburn,9 Finger Ranch. Di tilbyr deg å være cowboy ute i Riding Mountain National Park, Rideturer gjennom utmark osv. Stedet ligger ikke langt fra Russel, Angusville, birdtail og Rossburn hvor man har det urbane livet om man ønsker.

Amerika

I Amerika ble American youth opprettet i 1934 av Monroe William Smith og hans kone Isabel Bacheler Smith. Listen blir for lang til å legge til her men i mulighetenes land er det ett hav av alternativer av reiseruter rundt omkring. Så det er bare å søke seg frem til det som intereserer deg mest.

Aussie

Ett hopp ned til Australia som har 74 vandrerhjem. De fleste langs kyststripen rundt Australia men det er også muligheter innover i landet. Her er det også mange muligheter til å legge opp til en rundreise i landet etter egne ønsker og behov, villmark, urban stil eller begge deler.

Asia

Velger man turen til Asia er mulighetene utrolig mange. Det er registrert 631 hostels (vandrerhjem) rundt om i Asia. Land som India, Kina, Thailand, Cambodia, Vietnam, Malaysia, Singapore, Brunei, Philippines, Taiwan, Syd Korea og Japan. Så her kan man gjøre en utrolig variert tur både på opplevelser, aktiviteter, kulturer, historie, folkeslag og de forskjellige tradisjoner som er i østen og ikke minst maten. De utrolige rettene de disker opp med i de små lokale restaurantene. Jungelturer og safari mm. Det er alltids noe å finne på.

Europa

I Europa finnes det vandrerhjem i stort sett alle land. Som England, di har 128 vandrerhjem inkluduert Wales. Frankrike med sine 94 vandrerhjem. Tyskland med hele 482 vandrerhjem. Spania med 263 vandrerhjem. Italia med sine 81 vandrehjem. Nederland med sine 23 vandrerhjem, Danmark med 66 vandrerhjem, Sverige med 227 vandrerhjem, Finland med 36 vandrerhjem og Russland med sitt ene i Moskva. Dette var noen eksempler på noen land i europa.  Så her har nok alle en mulighet etter sin egen smak og interesser for både ferie og aktiviteter. Om det gjelder sol, strand, sport, kunst eller kultur. Eller en kombinasjon etter eget ønske. Ta gjerne og legg opp tur etter søk på nettet etter det du er interesert i nå oppleve på tur. Ser at di fleste legger inn bestillingene via nettet på Hostel worldwide for å være sikret overnatting da dette er ett veldig populært tilbud.