Velge vandrerhjem

Når man skal planlegge en tur enten en kort tur på noen få dager eller om det er en lengre tur over tid er det greit og spare en del penger på overnattingene underveis.

Om man er barnefamilie er det flere som skal ha sitt i ferien og valget på feriemål kan bli problematisk, men rundt omkring i nærheten av de mange vandrerhjemmene er det for det meste lagt opp til og kunne gjøre de fleste innen familien fornøyde.

Hvem bruker vandrerhjemmene

Lenge så man på vandrerhjemmene som stoppesteder for fattige studenter som var på tur rundt omkring i verden. Mange trodde det bare var festing og bråk på disse stedene. Muligens det var enn del av det på 60 og 70 tallet men i dag egner vandrerhjemmene seg for alle, enten man er alene på tur eller sammen med familien. I starten av vandrerhjemmenes historie lå man i store saler og det tok lang tid før at folk flest skjønte at det var også vanlige singelrom å få på disse stedene. Selvfølgelig litt dyrere med singelrom en det og dele rom med flere. Familier og skoleklasser samt andre grupper ute på tur benytter seg gjerne i dag av vandrerhjemmene på sine turer enten det bare er en natt eller om det er over lengre tid. Dette har blitt en uformell overnattings mulighet med felles oppholdsrom og kjøkken, man blir fort kjent med mennesker i fra hele verden og kan da lett få nye venner.

Opplevelser

Opplevelser

Det er ganske mye man kan finne på i områdene rundt de fleste vandrerhjemmene, bare og spørre de som driver stedet for som regel er det mennesker som kommer i fra området og kan gi deg noen gode tips og råd. Man kan også gjerne bruke vandrerhjemmenes nettsider for og finne ut hva som er i området dit du skal, for det er blitt mange som legger inn tilbakemeldinger på siden deres og man får fort innblikk i hva som er interessant i nærheten. Men finner også masse informasjon på oppslagstavlene som de fleste stedene har i oppholdsrommet, her finner man turer og andre aktiviteter som for eksempel festivaler som skal foregå i nærheten. Stort sett er det personalet selv som står for turene med transport og det som trengs ellers, grei ordning for det er ikke mange av brukerne som har egen bil samt at de nok ikke er så kjent i området. På oppslagstavlene finner man også lapper med invitasjoner i fra andre brukere av vandrerhjemmene, det er stor interesse om å slå seg sammen og reise som en liten gruppe og da gjerne vise hverandre i områder som en eller er totalt ukjent i. En flott måte og reise rundt på og få seg nye venner samtidig dette, vennskap som kan holde livet ut. Det er jo ganske stor forskjell på vandrerhjemmene rundt omkring, i fra små hus med bare noen få rom til store som ligner litt på ett vanlig hotell. Mange av disse små husene har en lang og interessant historie som gjør det litt spannende og bo på disse stedene.